Milyen borhoz milyen poharat válassz?
Nem mindegy milyen poharat választasz, mivel egy jó pohárban kis túlzással is, de a bor finomabb lesz. Ráadásul az érzés is más egy elegáns darabból inni, mint egy sima vagy legrosszabb esetben műanyag pohárból.
Most adunk pár tippet, hogy garantált legyen a sikered az összejöveteleken, vacsorákon! 🥳
1. tipp: Mindig TISZTA, átlátszó poharat használj! Akár többször öblítsd el az este folyamán, hogy ne csupa maszatosból fogyasszatok!
2. tipp: Ne tölts vizes pohárba bort! Mindig legyen száraz, mosogatás után töröld el alaposan!
3. tipp: A poharat a száránál fogd! Így kevésbé lesz maszatos, ujjlenyomatos, és nem mellesleg a kezeddel sem melegíted fel a kitöltött italt.
4. tipp: Vöröses bornak nagyobb szájú, magasabb falú, kehely alakú pohár kell, melyben jobban kijön a zamata.
5. tipp: Fehér bornál a kisebb, nem annyira széles, nem öblös poharak lesznek a nyerők, melyek általában 3 decisek.
6. tipp: A desszertboros poharak kicsik, keskeny szájúak és tulipán alakúak. Az édes borok pedig ebből a legfinomabbak.
Ha mindig jól választasz, vendégeid biztosan ámulnak és igazi borszakértőnek néznek majd!
Hajrá! 😉