Rólunk

Az alföldi területeken a Hajós-Bajai Borvidék homokos területein termesztett szőlőből készítünk minőségi vörösborokat, gyümölcsös rosé borokat és kellemes ízvilágú fehérborokat.

  • Közel 600 borospince.
  • Minden családnak saját pincéje és bora van.
  • Minden megtalálható, a könnyű illatos fehér és rozé boroktól a több éves érlelt testes vörösborokig. A hagyományos régi magyar fajtáktól a világfajtákig.
  • Együtt élnek a hagyományok a mai borászati technológiával.
  • A bor a település történelmének része, a tudás apáról fiúra száll. Manapság egyre több fiatal készít bort többnyire kedvtelésből, a szülőktől, nagyszülőktől szerzett tudást a mai technológiával ötvözve.
  • Az első bulik, felnőtté válások, majd az élet utolsó napjainak mind részesei a borospincék és a bor.

A falu

Hazánk egyik legszebb borvidékén, az Alföld déli részén, csendes környezetben fekszik kis községünk. Büszkék vagyunk sváb származásunkra, őseink a XVIII. században, a mai Dél-Németország vidékeiről érkeztek a faluba. A sváb kultúra jellegzetes bélyegei köszönnek vissza a leghíresebb Mária-völgyi pincesorunk szorosan egymás mellett elhelyezkedő, apró, fehér kis présházain. A fenséges borok a faluval egybeépült 600 borospincét számláló pincefaluban érlelődnek. 


Boraink

Sauvignon Blanc az elmúlt években jellegzetes illat- és ízvilágával egyre sikeresebb. Illatában egyedülállóan megjelenhet a frissen lenyírt fű és a hűvös hajnal illata.

Cabernet Sauvignon Rose friss, gyümölcsös zamatával emlékezetessé teszi a laza nyári napokat!

Savignon Olasz rizling egy üde fehérbor, ahol az összeházasított borok egymást erősítik és emlékezetessé teszik a kerti partit vagy akár egy nyári fesztivált.